Jak správně navoskovat snowboard?

Voskování snowboardu v domácích podmínkách se může na první pohled zdát jako španělská vesnice. S návodem a správnými doplňky od nás to ale zvládneš raz dva. Pravidelné voskování navíc chrání tvou skluznici a prkno díky němu lépe jezdí. Pojď s námi mrknout jak na to.

Správná výbava je základ úspěchu. Ze všeho nejdřív budeš potřebovat odstraňovač vosku a textilní papír či textilii. Lehce tak z celého snowboardu odstraníš zbytky starého vosku.

Odstraňovače vosku

Až budeš mít hotovo, připrav si vosk a žehličku - tu stačí nahřát na teplotu, kterou najdeš na přebalu vosku. Samotný snowboard polož skluznicí nahoru a upevni tak, aby se samovolně nepohyboval. Vosk pak přiložíš k žehličce a rovnoměrně nakapeš po celé délce skluznice. Nakapaný vosk pak pečlivě rozžehli po celé ploše skluznice. Vosk nech alespoň 15 minut ztvrdnout.

Jak správně navoskovat snowboard?

Vosky a žehličky

A teď přichází dolaďování a detaily! Na poslední část budeš potřebovat škrabku na vosk, kartáč a opět kousek textilie či ubrousku na otření vosku. Škrabku přiložíš pod úhlem 45 stupňů a po směru jízdy seškrábeš všechen přebytečný vosk. Kartáčem pak po směru jízdy vosk rozleštíš a setřeš přebytečný voskový prach. A je to! Pro dokonalou úpravu svého miláčka ještě můžeš použít lešticí korkový blok a desku tak dokonale vyleštit. Nakonec se ještě můžeš ujistit, zda všechny šrouby drží pevně na svém místě a vyrazit na svůj oblíbený kopec.

Expresní vosky do kapsy

Určitě si do výbavy pořiď expres kapesní vosk, který ti může ve špatných podmínkách na svahu zachránit celý den ježdění! Některá praktická balení totiž strčíš klidně do kapsy.

Nakupovat doplňky na servis »