Seřízení a montáž vázání

Poradíme ti, jak si seřídit vázání tak, aby pefektně sedělo na tvou botu a ukážeme, jak vázání správně namontovat na snowboard. Stačí se držet několika pravidel, zvládne to každý!

Seřízení vázání zvládne doma každý, stačí k tomu pouze šroubovák a základní znalosti jak na to. V tomto videu jsme použili komplet od Gravity Snowboards, ale u většiny dalších výrobců je nastavení hodně podobné. Správně nastavené vázání vůči botě a snowboardu velice ovlivňuje jízdní vlastnosti celého kompletu.

 

 

1. Seřízení vázání na botu

Prvním krokem je zapnout botu do vázání. Pokud bota přesahuje více na patě, musíš patku vázání posunout dopředu tím, že povolíš boční šrouby na každé straně a patku posuneš. Pokud nejde vázání správně seřídit, zkontroluj, zda máš správnou velikost vázání podle tabulky velikostí. Osa strapu musí vést středem šněrování boty. Pro úpravu stačí povolit pojistku a posunout strap po zubatém pásku do správné délky. Vysunutím klínku na patce si můžeš nastavit ideální úhel náklonu paty.

2. Montáž vázání na snowboard

Pokud máš na svém vázání krytku základny, pro montáž na snowboard ji musíš sundat.

Šířka rozkročení je individuální. Při správně zvolené délce snowboardu vůči výšce jezdce se doporučuje montáž na prostřední páry inzertů. Vlož středový disk do vázání a nastav svůj úhel. Pokud si nevíš s nastavením úhlů rady, zvol na přední vázání 15° a na zadní 9°.

Šrouby vázání utahuj postupně a do kříže. Správně vystředěné vázání vůči snowboardu poznáš při pohledu zespodu na snowboard. Bota zapnutá ve vázání nesmí přesahovat na jedné straně více než na druhé. Pokud ti natočení vázání nevyhovuje, zvol pro šrouby jiné pozice ve středovém disku a natoč celé vázání dle potřeby.

Nářadí pro seřízení a montáž snowboardového vázání